Blog

Waarom online werkplekbeveiliging zo belangrijk is.

startportaal-cybersecurity

Online werkplekbeveiliging of cyber security. Je hoort het nu zo vaak dat je er misschien een beetje moe van wordt. Maar het wordt niet zonder reden zo vaak aangehaald; ook cyberaanvallen zijn steeds vaker uitgebreid in het nieuws. Online veiligheid is daarom al een tijdje essentieel voor elk bedrijf. Ook bij een online werkplek als Startportaal.

Door altijd te voldoen aan alle richtlijnen en voorschriften zijn niet alleen de werknemers, maar ook klant- en bedrijfsgegevens zo veilig mogelijk. In dit artikel kijken we naar het belang van goede beveiliging van de online werkplek en wat je kunt doen om de risico’s te minimaliseren.

post_content_circle_shape

Het belang van online veiligheid

De beveiliging van je online werkplek is om verschillende redenen enorm belangrijk. Laten we ze eens op een rijtje zetten:

1. Voorkom cyberaanvallen en data leaks

Wordt je organisatie slachtoffer van een datalek, dan heeft dat grote gevolgen. Als criminelen er vandoor gaan met de gegevens van je klanten of werknemers is dat enorm gevaarlijk voor de reputatie, maar het kan ook nog andere veiligheidsproblemen met zich meebrengen. We zullen geen namen noemen, maar er zijn de afgelopen tijd genoeg grote merken geweest die te maken hebben gehad met een datalek. Met alle gevolgen van dien. Los van de imagoschade kan het ook nog eens zijn dat er juridische stappen worden ondernomen of liggen er boetes op je te wachten.

Ransomware, nog zo’n populaire term, kan zelfs wekenlang de werkzaamheden platleggen. De online werkplek moet dus zodanig worden beveiligd dat de risico’s op een datalek of andere cyberaanval tot een minimum worden beperkt.

2. Voldoe aan richtlijnen en beleid

Er zijn altijd een hele hoop voorschriften vanuit de overheid en de industrie, plus kwaliteitsnormen en natuurlijk is er nog het beleid vanuit de organisatie zelf. Bovendien zijn er in sommige gevallen ook nog vereiseten vanuit de beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Dit draagt allemaal bij aan de privacy van zowel de werknemers als klanten – vergeet ook niet de regelgeving rond GDPR – en dus is het belangrijk om hieraan te voldoen. 

3. Biedt beveiliging aan je eindgebruikers

Het minimaliseren van de risico`s rond online werkplekbeveiliging

1. Hanteer de juiste toegangscontrole

2. Let op met authenticatie en identiteitsbeheer

3. Zorg voor de juiste digitale werknemerservaring   

4. Zorg voor besef onder werknemers  

Veiligheid binnen Startportaal

Startportaal-tablet