Drie soorten Cloud

Er zijn in de basis 3 soorten clouds:

  1. Public Cloud
  2. Private Cloud
  3. Hybrid Cloud
 

Wij van 4Consult bieden de private en hybrid cloud aan.

De private cloud

Bij een private cloud richten we een server in, speciaal voor jouw organisatie. Deze private clouddiensten bieden we aan vanuit onze twee datacenters. Een groot voordeel van de private cloud is dat je het volledig naar eigen wens kan inrichten, ook wat betreft beveiliging.  Daarnaast hoef je je geen zorgen te maken over het onderhoud. Wij dragen zorg voor de hardware, software en benodigde infrastructuur.

De hybrid cloud

De hybride cloud doet precies wat hij moet doen: een deel draait op een public cloud en het andere gedeelte op een private cloud. Zo kan je zelf bepalen waar je je data en applicaties zet. Plaats je e-mail bijvoorbeeld in de publieke cloud en documenten en applicaties in de private cloud. De hybrid cloud is ideaal voor bedrijven die nog in een transitie fase zitten, want op deze manier hoef je niet alles in één keer te migreren. 

De voordelen van de cloud

Uiteraard brengt het werken in de cloud verschillende voordelen met zich mee. Met de cloud kan je namelijk makkelijk meebewegen met een groeiende of krimpende organisatie. Daarnaast zijn je bestanden, applicaties en informatie overal beschikbaar. Waar je ook bent. Kies je als bedrijf voor een public cloud dan hoef je je geen zorgen te maken over zaken als onderhoud, back-ups en updates. En als laatste kan je cloudwerkplek erg goed beveiligd worden. Dus over het veiligheidsaspect hoef je je ook echt geen zorgen te maken.

1. safety first

Het grootste nadeel van lokale opslag kennen de meeste bedrijven wel. Er moet flink geïnvesteerd worden in zowel hard- als software, er zijn regelmatige software-updates nodig en naarmate je groeit, moet je investeren in extra opslagcapaciteit. Daarnaast loopt de lokale opslag van data en applicaties gevaar. Bij brand, stroomuitval of een fatale servercrash kan het probleem ernstig zijn en kunnen activiteiten, processen, services en levering vertraging oplopen. Dit kan vervelend zijn voor klanten en medewerkers en als het lang duurt kan dit leiden tot imagoschade en zelfs verlies van klanten.

En dan is er ook nog de dreiging van ransomware-aanvallen; je server kan worden gekaapt door hackers en pas weer toegankelijk zijn na het betalen van een aanzienlijke vergoeding. Als je met je bedrijf in de cloud werkt, kan je al deze problemen en bijbehorende kosten vermijden. Je bestanden en applicaties staan ​​veilig opgeslagen op externe servers en zijn alleen online toegankelijk voor geautoriseerde medewerkers.

2. je bedrijf is altijd up-to-date

Het is efficiënter en veiliger als iedereen binnen je bedrijf met de meest recente versie van een applicatie werkt. Maar als software-updates en patches niet centraal worden gepland, krijg je vroeg of laat te maken met problemen. Zo wordt bijvoorbeeld de bestanduitwisseling, en dus samenwerking, moeilijker en ingewikkelder.

Werk je in de cloud en gebruik je bijvoorbeeld Microsoft 365, dan worden alle Microsoft-applicaties automatisch geüpdate. Ook zorg je er eenvoudig voor dat alle andere applicaties in je digitale werkomgeving automatisch worden bijgewerkt. Dit verbetert de efficiëntie, productiviteit en veiligheid binnen je organisatie aanzienlijk.

3. Werk makkelijk samen

Werken betekent tegenwoordig steeds meer samenwerken, ook buiten de muren van je kantoor. Wil je dit efficiënt doen, dan is het handig als collega’s gelijktijdig toegang en inzicht hebben in elkaars aanpassingen. Dit is precies één van de grote, maar vaak onbenutte, voordelen van werken in de cloud. Deze manier van samenwerken voorkomt het eindeloos heen en weer sturen van documenten, onzekerheid over de huidige versie en onnodige vertraging doordat documenten niet beschikbaar zijn.

4. Werk op ieder device

Even snel een paar woorden in je presentatie veranderen, een offerte inzien terwijl je op het strand ligt; werken en communiceren is vandaag de dag flexibeler en digitaler dan ooit tevoren. Het vraagt ​​dan ook om een ​​flexibele, digitale werkomgeving. Je creëert het door in en vanuit de cloud te werken. Hierdoor kunnen je medewerkers moeiteloos overstappen van pc’s naar laptops, tablets en smartphones. Dankzij de cloud biedt de digitale werkplek overal en altijd dezelfde gebruikerservaring.

Waarom 4consult?

4Consult bestaat al ruim 20 jaar. In die periode is er veel veranderd, maar twee dingen zijn nog altijd hetzelfde gebleven: onze principes. Professioneel werk leveren en altijd direct en persoonlijk contact houden met onze klanten. De wensen van de klant zijn voor ons altijd het vertrekpunt. Wij zijn een open en flexibele organisatie; dit blijkt uit onze korte en directe communicatielijnen. Deze lijnen zijn 24 uur per dag voor onze klanten beschikbaar. We keep you going!