Blog

Waarom is er geen ‘one size fits all’​ oplossing voor online werkplekken?

Waarom is er geen 'one size fits all'​ oplossing voor online werkplekken?

Hoe mooi zou het zijn? Een ‘one size fits all’ oplossing voor alle medewerkers, ongeacht functie. Maar geen mens is hetzelfde, ook niet op de werkvloer. Kijk bij een traditionele werkplek maar eens op het bureaublad van twee collega’s. Wedden dat ze die allebei anders hebben ingedeeld?

Want ondanks dat het onderliggende systeem hetzelfde is, heeft elke werknemer behoefte aan iets anders. Wat onmisbaar is voor de ene gebruiker, kan voor de ander compleet overbodig zijn. En dit beperkt zich natuurlijk niet tot een bureaublad: ook smartphones zijn bij iedereen anders ingericht. En heeft iedereen dezelfde spullen op zijn bureau staan? Nee, precies!

post_content_circle_shape

One size doesn’t fit all 

Precies daarom is een universele oplossing vaak niet wenselijk. Als het op werk aankomt gaat het bij verschillen tussen werkplekken niet alleen om een persoonlijke voorkeur. Een slecht of onhandig ingedeelde werkplek kan leiden tot frustratie en verlies van productiviteit. Vreemd dus eigenlijk, dat veel bedrijven nog steeds kiezen voor een universele oplossing.

Tegelijkertijd neemt het aantal applicaties zo snel toe dat medewerkers het overzicht sneller dreigen te verliezen. Vooral minder ‘tech-savvy’ werknemers hebben hier last van. Zij weten vaak op een gegeven moment niet meer waar ze de juiste applicaties en documenten kunnen vinden.

Kortom: one size doesn’t fit all. Een voor de hand liggende oplossing is om de gebruiker zelf zijn digitale werkplek in te laten richten. Zo kunnen ze zelf kiezen welke tools er direct zichtbaar zijn, terwijl alle onnodige zaken achterwege gelaten kunnen worden.

Niet ideaal 

Dat klinkt echter handiger dan het in werkelijkheid is. Het is voor de gemiddelde IT-afdeling namelijk onhaalbaar, of in ieder geval enorm tijdrovend, om voor iedere gebruiker een aparte omgeving in te richten, te beheren en te updaten. ‘Totale vrijheid’ is dus eigenlijk geen optie. Toch wil je de gebruikers hun werkplek zoveel mogelijk laten personaliseren en optimaliseren. Hoe nu verder?

Best of both worlds 

Alleen maar relevante informatie 

Eenvoudig management 

Eenvoudig en efficiënt werken

Advies nodig?

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden, of wil je eens gratis een (vrijblijvende) demo ervaren? Neem dan eens contact met ons op