Blog

SSO en waarom elke organisatie het nodig heeft

Waarom elke organisatie single sign-on nodig heeft

Sta jij er weleens bij stil hoe vaak je paar dag ergens inlogt? Iedere keer weer die andere username en wachtwoord. En dát betekent weer dat we steeds vaker inloggegevens vergeten en resetten om ze daarna gelijk weer te vergeten. Ook al zijn er handige tools zoals sso die je daarbij kunnen helpen; het kan allemaal veel makkelijker!

En dat is door gebruik te maken van single sign-on, of SSO in het kort. Hiermee hoef je slechts één keer in te loggen, waarna alle aanmeldingen automatisch verlopen. Steeds meer organisaties werken met SSO en dat is niet voor niks. Het vergroot namelijk de productiviteit, veiligheid én de werkervaring. 

post_content_circle_shape

Hoe werkt het precies?

Je kent het wel: je opent een app of website op je telefoon en je telefoon vraagt gelijk of hij je inloggegevens moet invullen. Ideaal! Dat is een beetje hetzelfde idee als single sign-on. Maar in het geval van SSO is het niet je telefoon, maar een handig stukje software dat je wachtwoorden voor je invult. Je hoeft vrijwel nooit meer zelf je username en wachtwoord in te voeren. Zie de single sign-on als een soort systeem dat jouw identiteit controleert als je ergens wil inloggen. Veilig en efficiënt.

De drie grootste voordelen van single sign-on

Met een SSO-oplossing wordt inloggen veel eenvoudiger. Maar heb je het echt nodig? Je kunt toch ook gewoon steeds hetzelfde wachtwoord gebruiken? Niet echt dus. Dit is waarom single sign-on ideaal is voor iedere werknemer: 

1. Constant opnieuw inloggen is niet productief

2. Single sign-on verbetert de werkervaring 

3. Single sign-on is gewoon veiliger

Startportaal biedt SSO – en nog veel meer

Startportaal is een online werkplek die al je applicaties, documenten, processen en andere belangrijke informatie op één plek aanbiedt. Na het inloggen (uiteraard mét multi factor authentication) heb je met een enkele klik toegang tot alles wat je nodig hebt. Startportaal werkt samen met andere softwareleveranciers, wat betekend dat je via de single sign-on toegang hebt tot diensten van Microsoft Azure, Okta, HelloID of andere aanbieders.

Oftewel, een goede manier om bij te dragen aan de ervaring van je werknemers, terwijl je de productiviteit ook nog eens een boost geeft. Neem contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvende demo.

Smaakt dit naar meer?

Lees onze andere blogs: