Blog

Online werkplekken en cyber security

Online werkplekken en cyber security

Met het steeds groter wordende gebruik van internet in het dagelijks leven, is het gebruik van online werkplekken een steeds populairdere manier geworden om te werken. Online werkplekken bieden een aantal voordelen ten opzichte van traditionele kantooromgevingen, met name op het gebied van flexibiliteit en efficiency. Bovendien zijn online werkplekken ook een effectief middel om cyber security te verbeteren.

post_content_circle_shape

Cyber security

Een term die steeds vaker wordt gebruikt is cyber security, maar wat is het precies? Cyber security is het beschermen van computers, netwerken, programma’s en gegevens tegen ongeoorloofde toegang, gebruik of schade. Het is een belangrijk onderdeel van elke organisatie, omdat het helpt om de privacy en veiligheid van gevoelige gegevens te beschermen.

Het is belangrijk om te weten dat cyber security meer is dan alleen het beveiligen van computers en netwerken. Het omvat ook het bewaken van de toegang tot gegevens, het beperken van de toegang tot bepaalde gebieden en het bewaken van de integriteit van gegevens.

Een online werkplek is een belangrijk onderdeel van een cyber security-strategie. Een online werkplek is een virtuele omgeving waar gebruikers toegang hebben tot een beveiligd netwerk, waar ze kunnen werken met hun eigen toepassingen, bestanden en gegevens. Het biedt een veilige omgeving waar gebruikers hun werk kunnen doen zonder zich zorgen te hoeven maken over de veiligheid van hun gegevens.

Cyber security en online werkplekken

Two factor-authenticatie

Encryptie

Beperkte toegang

Geavanceerde firewalls en malwarebescherming

Continuïteitsplanning

Extra veiligheid van 4Consult

4Consult is al jaren expert op het gebied van cyber security. Ook wij zijn ISO/IEC 270001 gecertificeerd en beschikken we over het NEN 7510 certificaat, speciaal voor zorgorganisaties. Daarnaast bieden we beveiliging tegen DDoS-aanvallen en crypto- en ransomware en verzorgen we security scans en awareness sessies. 

Oftewel, met Startportaal de Online werkplek van 4Consult kunnen je medewerkers efficiënt en veilig werken – ook als ze met klantgegevens moeten omgaan. Wil je meer weten over onze online werkplek óf over onze cyber security diensten? Neem dan eens contact met ons op via onze website of bel naar 078 – 619 78 10. Wij geven je graag meer informatie of een gratis demo.

Smaakt dit naar meer?

Lees onze andere blogs: