Blog

Je personeel optimaal thuis laten werken? Een online werkplek is hét antwoord

Je personeel optimaal thuis laten werken? Een online werkplek is hét antwoord

Thuiswerken heeft de afgelopen jaren een aanzienlijke groei doorgemaakt en is nu een gewoonte geworden voor veel bedrijven en werknemers. Dit komt voornamelijk door de technologische ontwikkelingen die het mogelijk maken om vanaf elke locatie te werken. Thuiswerken biedt veel voordelen, waaronder een betere werk-privébalans en een verhoogde productiviteit. Maar om de voordelen van thuiswerken te maximaliseren, is een goede online werkplek onmisbaar. 

post_content_circle_shape

Voordelen thuiswerken

Beter werk-privébalans

Een van de grootste voordelen van thuiswerken is dat het mensen in staat stelt om hun werk-privébalans beter te beheren. Werknemers kunnen hun werktijden aanpassen aan hun persoonlijke verplichtingen, waardoor zij efficiënter kunnen werken en minder stress ervaren. Dit kan leiden tot een verhoogde productiviteit en tevredenheid van uw werknemers. En als de werknemers tevreden zijn, is de kans groot dat ook de klanten tevreden zijn.

Verhoogde productiviteit

Een ander groot voordeel van thuiswerken is dat het de productiviteit kan verhogen. Omdat werknemers niet hoeven te reizen naar een kantoor, kunnen zij meer tijd besteden aan hun werk. Ook kunnen zij zich beter concentreren omdat zij in een vertrouwde omgeving werken en geen afleidingen hebben van collega’s. Studies tonen aan dat werknemers die thuiswerken vaak meer geconcentreerd werken, minder afleiding ervaren en meer gedaan krijgen dan werknemers die in een kantoor werken. 

Thuiswerken en een online werkplek

Rol van een online werkplek

Veilig kunnen werken

Flexibiliteit voor werknemers

Toegankelijk voor iedereen

Conclusie

Thuiswerken heeft veel voordelen, waaronder een betere werk-privébalans, een verhoogde productiviteit en flexibiliteit. Een online werkplek kan hierbij helpen door toegang te bieden tot belangrijke informatie, veiligheid te bieden, flexibiliteit te geven en bijdragen aan een grotere diversiteit en inclusie binnen een bedrijf. Bedrijven die overwegen om thuiswerken toe te staan, zouden er goed aan doen om een online werkplek te overwegen. Dit kan hun werknemers helpen om efficiënter te werken en tegelijkertijd hun werk-privébalans beter te beheren. 

Advies nodig?

Met Startportaal, de Online werkplek van 4Consult, kunnen je medewerkers efficiënt en veilig werken. Ook als ze met klantgegevens moeten omgaan. Wil je meer weten over onze online werkplek? Neem dan eens contact met ons op via onze website of bel naar 078 – 619 78 10. Wij geven je graag meer informatie of een gratis demo. 

Smaakt dit naar meer?

Lees onze andere blogs: