Blog

ICT uitdagingen voor organisaties

ICT uitdagingen voor organisaties

Elk jaar hebben we te maken met nieuwe trends en ontwikkelingen op ICT-gebied. De afgelopen jaren hebben een aantal trends een versnelling gemaakt, waardoor thuiswerken en (samen) werken op afstand een serieuze uitdaging zijn geworden voor organisaties.

Voor een IT-afdeling is het soms moeilijk om te voldoen aan de hoge verwachtingen van het bedrijf. Dit komt mede door onvoldoende middelen, personeel en of kennis. In dit artikel behandelen we de uitdagingen die organisaties hebben op het gebied van ICT.

post_content_circle_shape

Maatwerk

Digitalisering betekent dat organisaties steeds meer gebruik maken van verschillende soorten applicaties. Dit zorgt ervoor dat gegevens op verschillende systemen worden verspreid. Het werken vanuit deze gedecentraliseerde omgeving kan tijdrovend zijn en zorgt voor geen overzicht in je data.

Een ideale situatie zou een alles in één pakket zijn waar alles vanuit één plek wordt geregeld, maar zo’n pakket werkt niet voor elke organisatie.

Wat van belang is dat er vooraf een digitale strategie wordt bepaald waarbij wordt gekeken naar de wensen die passen bij je bedrijf en welke applicaties hierbij horen. Hierdoor heb je niet te maken met een standaard alles in één pakket, maar met maatwerk gericht op jouw organisatie.

Digitaliseren van bedrijfsprocessen

De toegevoegde waarde van het digitaliseren van bedrijfsprocessen is het afgelopen jaar heel duidelijk geworden. De online winkel was snel toegevoegd aan de site omdat de winkel leeg bleef en vergaderingen, conferenties en colleges plotseling online moesten zijn. Het snel omschakelen naar online is voor sommige organisaties niet iets wat snel geregeld kan worden. Dit mede door complexe bedrijfsprocessen.

Om toch die stap te kunnen maken is digitalisering van het bedrijfsmodel nodig. Hierin wordt het duidelijk welke applicaties nodig zijn voor jouw organisatie om de dagelijkse bedrijfsvoering te kunnen uitvoeren. Het is hierbij belangrijk om applicaties te kiezen waarbij continuïteit en duurzaamheid zijn gewaarborgd. Hiermee voorkom je het verlies van data en mogelijke datalekken.

Beveiliging

Advies nodig?

Lijk het je leuk om eens verder te praten over ICT uitdagingen en wat ICT nog meer voor jouw organisatie kan betekenen? Neem dan gerust contact met ons op. We vinden het leuk om samen met jou, geheel vrijblijvend, te sparren over de beste oplossing voor jouw organisatie. Wie weet tot snel!