Jouw online werkplek, powered by 4Consult

hybride werken

Op afstand werken is tegenwoordig bijna overal geaccepteerd en wordt zelfs vaak gestimuleerd. Met Startportaal heb je je volledige werkplek altijd bij de hand. Waar je ook zit en op welk apparaat je ook werkt. Maar hoe zit het dan met software die nog op de server draaien bij je op kantoor?

Ga direct naar:

Jouw online werkplek, powered by 4Consult

hybride werken

hybridewerken

Flexibel werken

Hybride betekent niet alleen dat je werknemers overal kunnen werken, maar ook dat er gebruik wordt gemaakt van zowel clouddiensten als technieken uit een traditionelere ICT-omgeving. Dit is nodig omdat helaas nog niet iedere leverancier software aanbiedt vanuit de Cloud. En omdat een aantal van deze applicaties noodzakelijk is, is het in veel gevallen noodzakelijk om een hybride model te gebruiken.  

Met Startportaal worden de clouddiensten en offlineapplicaties naadloos gekoppeld. Je zit er immers niet op te wachten dat je voor bepaalde applicaties nog in moet loggen bij een aparte omgeving (RDS, Citrix, etc). Op deze manier ervaren medewerkers volledige flexibiliteit bij het werken met Startportaal. De clouddiensten en offlineapplicaties worden door Startportaal gebundeld op een duidelijk en overzichtelijk scherm. Dit doen we met behulp van “tegels” die je ook kent van je smartphone of tablet.

Gepersonaliseerde werkplek

gepersonaliseerd

Gepersonaliseerde werkplek

Het scherm van Startportaal kunnen we volledig in de look- and-feel van je organisatie maken. Startportaal is responsive, wat wil zeggen dat de manier waarop de tegeltjes worden weergegeven zich aanpast aan het gebruikte apparaat. Medewerkers vinden in hun gepersonaliseerde werkplek alle applicaties die voor hen relevant zijn. De medewerkers kunnen zelf applicaties toevoegen of weghalen, simpelweg door het zetten van een vinkje in een menu. En het kunnen zowel applicaties van de werkgever zijn, zoals het ERP- of CRM-systeem, als applicaties van derden die de medewerker regelmatig raadpleegt, zoals bijvoorbeeld een boekhoudsysteem. Welke applicaties dit zijn bepaald je organisatie. 

Efficiënt

Medewerkers werken in een taakgerichte omgeving die eenvoudig toegankelijk is op een mobiel device. Dit zorgt ervoor dat de hybride werkplek super efficiënt is. Ten eerste hoeven medewerkers niet verplicht in te loggen op een trage en complexe applicatie die uitsluitend optimaal werkt op een vaste computer met een groot scherm. Dit verhoogt alleen maar de productiviteit, met name voor medewerkers waarbij een vaste werkplek niet noodzakelijk is, zoals medewerkers in de zorg, het onderwijs, accountmanagers of bijvoorbeeld medewerkers in de logistiek.

Minder werk-woonverkeer

thuiswerken

Minder woon-werkverkeer

Bespaar veel tijd en geld op het gebied van woon-werkverkeer. Waarom je medewerkers iedere werkdag naar kantoor laten komen als ze ook probleemloos thuis kunnen werken? Dit is beter voor de portemonnee én voor het milieu.

Dankzij Startportaal zijn er dagelijks minder mensen op kantoor. Dit scheelt niet alleen in benzine, maar ook in de energiekosten

Minoek van Putten (HR Manager)