Blog

Hoe een online werkplek betrokkenheid van werknemers bevordert

online-werkplek-startportaal

Voor elke organisatie is het belangrijk dat werknemers betrokken zijn. Betrokken werknemers zijn meer tevreden, productiever en blijven vaak langer in dienst. In dit artikel leggen we uit hoe een online werkplek daaraan kan bijdragen. 

post_content_circle_shape

Waarom is die betrokkenheid zo belangrijk?

Het is heel simpel: betrokken werknemers zijn productief en toegewijd aan je organisatie, of je nou een multinational bent of een MKB. Bovendien betekent betrokkenheid vaak ook dat de werknemer tevreden is, wat weer bijdraagt aan de kwaliteit van het geleverde werk. En het is niet zo dat die tevredenheid een bijzaak is: sommige werknemers vinden dit zelfs belangrijker dan een hoger salaris. Iedereen voelt zich tenslotte graag gewaardeerd.

De werkervaring in stand houden (of verbeteren) is echter erg lastig nu er meer en meer op afstand wordt gewerkt. Een manier om toch de betrokkenheid te stimuleren is door te werken met een online werkplek. Hiermee biedt je de gemakken en het teamgevoel van een kantoor, maar dan vanuit huis, het koffiezaakje op de hoek of vanaf het strand.

De rol van de online werkplek

Laten we eerst eens kijken naar de verscheidene manier waarop de online werkplek de werknemersbetrokkenheid kan beïnvloeden.

Communiceren is efficiënter en eenvoudiger

Met een online werkplek als Startportaal kun je zonder problemen blijven communiceren met je collega’s. Niet alleen kunnen werknemers elkaar berichten sturen, het is ook mogelijk om een compleet sociaal intranet te creëren binnen de digitale werkomgeving. Dit zorgt ervoor dat iedereen makkelijk contact kan houden met zijn directe collega’s, maar ook kan communiceren met andere afdelingen. Werknemers kunnen van elkaar zien wat ze posten en kennis kan eenvoudig gedeeld worden.

Vooral binnen een grote organisatie waar werknemers veel remote werken is het lastig om betrokkenheid te creëren. Als je je niet verbonden voelt met je collega’s, is vervolgens de stap om contact te leggen een stuk groter. De online werkplek kan hierbij helpen. Het vergemakkelijkt de communicatie tussen afdelingen (en ‘onbekende’ collega’s) en door de optioneel openbare gesprekken leert iedereen elkaar gelijk beter kennen.

Het is flexibel

Een goede digitale werknemerservaring

online-werkplek-startportaal-thuis

Remote werken vs. werken op kantoor

Betrokkenheid bij remote werken

De online werkplek op kantoor

Oftewel...