Blog

Cybersecurity en Startportaal: hoe zit dat?

Cybersecurity en Startportaal: hoe zit dat?

Je hoort ons regelmatig over Startportaal, onze online werkplek. Zo’n werkplek biedt veel voordelen, maar we krijgen nog regelmatig vragen over cybersecurity. Het feit dat er (volledig of gedeeltelijk) vanuit de Cloud gewerkt wordt is voor veel mensen even wennen. Is het niet veel veiliger om alles gewoon binnen de muren van een kantoor te houden? In dit artikel leggen we uit op welke manieren wij de cybersecurity waarborgen van Startportaal en Office365.

post_content_circle_shape

Waar wordt alles opgeslagen?

Dankzij de integratie met Office365 worden alle e-mails en bestanden opgeslagen in de zwaarbewaakte datacenters van Microsoft. Deze datacenters worden 24/7 bewaakt, zowel fysiek als digitaal. Bestanden kunnen versleuteld worden verstuurd, zodat de cybersecurity gewaarborgd blijft. Gebruikers van Startportaal loggen ook in met behulp van Office365 via de single sign-on

Is Office365 een veilige keuze?

Microsoft hecht enorm veel waarde aan cybersecurity en privacy. Mensen die het nieuws volgen zullen misschien weten dat Microsoft al meerdere malen heeft geweigerd om e-mails over te dragen aan de Amerikaanse overheid. Ook wordt er gebruik gemaakt van encryptie zodat niemand, inclusief Microsoft zelf, e-mails en bestanden kunnen inzien. Informatie afstaan zal dus niet gebeuren, zelfs onder dwang. Die standaarden zijn uiteraard ook doorgevoerd in Office365. Kortom: met die veiligheid zit het wel goed!

Naast de beveiliging die Office365 biedt, wordt er ook extra cybersecurity aangeboden binnen Startportaal. Je kunt bijvoorbeeld gebruik maken van multi-factor authenticatie (MFA) en uitgebreidere opties met conditional access.

Aanvullende veiligheidsmaatregelen in Office365

Cybersecurity is voor elke organisatie van belang, maar in sommige sectoren moet er voldaan worden aan een aantal strenge eisen. Voor bijvoorbeeld advocaten en zorginstellingen, die veel met gevoelige informatie werken, geldt een andere standaard. Het is daarom goed om te weten dat Microsoft voldoet aan standaarden als FISMA, GLBA, FERPA én ISO 27001, een van de beste beveiligingsstandaarden ter wereld. Indien nodig is Microsoft bovendien bereid tot het ondertekenen van een overeenkomst voor gegevensverwerking, beveiligingswijzigingen, EU-modelclausules en de HIPAA Business Associate Agreement.

Cybersecurity van 4Consult

Smaakt dit naar meer?

Lees onze andere blogs: