Blog

Begonnen met een online werkplek: “Eindelijk is Annenborch naar de moderne tijd”

Begonnen-met-Startportaal-Eindelijk-is-Annenborch-naar-de-moderne-tijd

Vlak voor de kerstdagen werd de Startportaal al bij het personeel aangekondigd, maar het duurde nog even voor ze er echt mee aan de slag konden. Afgelopen week was het dan zover: Annenborch kan aan de slag met hun nieuwe online werkplek. 

post_content_circle_shape

Chaotisch en onveilig

We spraken Janneke Pander, de bestuurder van de Brabantse ouderenzorginstelling. Janneke kwam in 2017 bij Annenborch. Er zat toen nog weinig structuur in het digitale geheel. Er moest lang gezocht worden om bestanden te vinden en documenten werden gewoon per mail verstuurd – ook persoonlijke dossiers. Van werken in de cloud met een online werkplek was absoluut nog geen sprake. Deze achterhaalde manier van werken bracht uiteraard problemen met zich mee: het was erg inefficiënt en bovendien niet erg AVG-proof. 

“We hebben Annenborch toen laten analyseren door 4Consult,” vertelt Janneke. “Daaruit kwamen zo’n 75 punten, waarvan er zeker 68 de hoogste prioriteit hadden. Ik zei, jongens, dat gaan we niet redden. We beginnen eerst maar eens gewoon helemaal opnieuw en dan spreken we elkaar later wel weer. En dat hebben we gedaan.” 

Uitrol-Annenborch_18

Verbetering

Vervolgens hebben de medewerkers van Annenborch alles op alles gezet om eerst te voldoen aan de gewenste pakketsamenstelling. Er veranderde veel: de juiste systemen werden aangeschaft zodat de boekhouding digitaal gedaan kon worden en met de aanschaf van een nieuw roostersysteem was er ineens een koppeling met het (tevens nieuwe) salarissysteem. Toen alles wat meer op orde was, werd er weer contact opgenomen met 4Consult voor een online werkplek. Vervolgens werd de netwerkapparatuur vervangen en inmiddels is de gehele ICT-infrastructuur in beheer van 4Consult. 

Uitrol-Annenborch online werkplek

Janneke: “Onze accountant werkt met een soort stoplichtsysteem. ICT en fraudegevoeligheid waren altijd knalrood. Het staat nu nog op geel, maar na de laatste analyse van 4Consult is er eindelijk aangegeven dat ze weer vertrouwen hebben in de toekomst op dit vlak. Dus we zijn echt apetrots!”

Naar een online werkplek