Blog

6 voordelen van een online werkplek

6 voordelen van een online werkplek

Steeds meer bedrijven werken in de cloud. Maar wist je dat je tegenwoordig ook je volledige werkplek online kunt gebruiken? Deze online werkplek is enorm in opkomst vanwege het gemak en de flexibiliteit die het biedt. Wat is zo’n online werkplek precies en wat zijn de 6 belangrijkste voordelen van een online werkplek? We leggen het je uit in dit artikel.

De opkomst van online werkplekken als Startportaal is een belangrijke ontwikkeling op het gebied van flexibel en hybride werken. In een online werkplek vinden werknemers alle informatie, documenten en applicaties die ze nodig hebben op één plek. Ongeacht locatie, tijd of het apparaat waarop ze werken. En dat kan nogal wat tijd en frustratie schelen. Voordat we naar de voordelen gaan die een online werkplek met zich meebrengt, eerst even in het kort wat een online werkplek nu precies is.

post_content_circle_shape

De online werkplek

Een online werkplek is eigenlijk niets meer dan een webpagina waar je op inlogt. Als je bent ingelogd kom je terecht in je online werkplek omgeving. Je vindt daar niet alleen al je applicaties maar ook alle informatie die je nodig hebt om je werk te kunnen doen. Cloud gebaseerde applicaties staan gewoon naast Windows gebaseerde applicaties. Voor een werknemer maakt het dus geen verschil meer welke applicaties hij of zij op dat moment wilt gebruiken – ze krijgen nooit te maken met de techniek achter de werkplek. Het belangrijkste is dat het snel, overzichtelijk en eenvoudig werkt.

Naast de applicaties vind je er ook andere informatiebronnen die je werkdag efficiënter en leuker maken. Want waarom zou je een applicatie opstarten, inloggen en vervolgens zoeken naar de juiste informatie als het ook direct zichtbaar kan zijn zónder de applicatie te hoeven openen? De informatie wordt in de vorm van widgets geplaatst in je online werkplek. Welke informatie daar geplaatst wordt, wordt bepaald door een beheerder of de werknemer. Zo heeft iedereen toegang tot de informatie die voor hem of haar relevant is. Dat scheelt enorm veel tijd en frustratie!

Omdat je met een online werkplek in principe werkt vanaf een webpagina, is je werkplek bovendien altijd en overal hetzelfde ingericht. Of je nu vanaf je desktop op kantoor werkt, met je laptop in de tuin zit of met een tablet in de trein. Dat zorgt voor gemak, duidelijkheid en dus efficiëntie.

De 6 belangrijkste voordelen van een online werkplek

1. Besparen in de kosten

Door gebruik te maken van een online werkplek vallen er kosten weg voor een bedrijf. Een bedrijf hoeft bijvoorbeeld geen hardware meer aan te schaffen. Door het afnemen van online werkplekken wordt alles omtrent hardware gefaciliteerd door de aanbieder van de online werkplekken. Je betaalt slechts één vaste prijs voor een werkplek. Dit schept ook duidelijkheid in de kosten en weet je precies wat je maandelijks moet afdragen. Daarnaast is de online werkplek schaalbaar: je betaald per maand een bedrag voor het exacte aantal gebruikers. Breidt je personeelsbestand uit of moet je afscheidt nemen van een collega; je maandelijkse kosten bewegen gewoon mee.

2. Altijd en overal toegang

3. Verhoging flexibiliteit

4. Verhoging productiviteit

5. Maatwerk voor elk type bedrijf

6. Veilige back-ups en updates

Advies nodig?

Werken met een online werkplek biedt vrijheid, efficiëntie en veiligheid. We hopen dat je na het lezen van dit artikel wat meer wijzer geworden bent op het gebied van online werkplekken. Zijn er nog vragen omtrent online werkplekken? Neem dan vooral contact met ons op om de mogelijkheden van Startportaal voor jouw organisatie te bekijken.