Een verslag van Citrix Summit ‘19 wat van 7 tot en met 9 januari jl. plaatsvond in Orlando (FL).

De oplossingen die Citrix biedt zijn een belangrijk onderdeel van het 4Consult-portfolio. Een portfolio wat onszelf in staat stelt om IT-totaaloplossingen te kunnen bieden aan organisaties zodat de medewerkers op een snelle, betrouwbare, veilige en flexibele manier kunnen werken.
 

In de rol van CSA (Citrix Solution Advisor) Silver partner van Citrix is de Summit ’19 bijgewoond door 4Consult.  Onze technisch directeur Elger van der Avoird, algemeen directeur Peter Swaneveld, onze nieuwe consultant Robert van der Gaag en onze managing consultant Ricardo Goud waren aanwezig.

Dit evenement wordt door Citrix gebruikt om haar partners volledig op de hoogte te brengen van de laatste en aankomende ontwikkelingen binnen de IT, met name gespecifieerd op die van Citrix.
 

Zo veranderlijk als de IT-wereld is, is het voor 4Consult een goed moment om te zien waar één van haar belangrijkste leveranciers staat en wat de toekomstvisie is.
 

Middels deze blog delen wij hetgeen ons is opgevallen en wat u zeker moet weten.


OPENING
 

Met 5000 aanwezige Citrix-partners vanuit alle hoeken van de wereld werd de Summit ’19 spectaculair geopend door een next-level drumband en met de hele zaal wakker getrommeld trapt Citrix de Summit af.
 


KEYNOTES HEADLINES
 

Op de website van Citrix staan tweetal verslagen gepubliceerd. Interessant om door te nemen, want het beschrijft namelijk de headlines, hot topics en in welke vorm de Summit heeft plaatsgevonden:

Klik hier voor het verslag van Dag 1 – Klik hier voor het verslag van Dag 2
 

HIGHLIGHTS
 

Uiteindelijk brak de conventie op in meerdere kleinere sessies waar actuele onderwerpen en situaties in een soort lezing-vorm werden toegelicht. Namens 4Consult en vanuit het oog van haar klanten hebben we ons meerdaags verdeeld naar verschillende sessies om zoveel mogelijk informatie op te halen.
 

Kenmerkend is dat Citrix in 2019 de focus nog meer op de eindgebruiker legt. Met name de gebruikerservaring door het faciliteren van goed doorontwikkelde oplossingen welke ten goede komen voor de productiviteit, veiligheid en flexibiliteit. Hiervoor zijn dan ook de nodige samenwerkingsverbanden opgezet en bestaande verstevigd:

  • Microsoft
  • Google
  • AWS
  • Falabella
  • Saphos
  • Bitdefender

Citrix Workspace

Het besluit om digitaal te transformeren komt voort uit wensen/eisen tot meer productiviteit, sterkere security en centralisatie ( 1 ingang naar alle resources). Citrix heeft het afgelopen jaar goed opgelet en met de Citrix Intelligent Workspace hebben zij een weg in geslagen waardoor zij voorlopig nog wel een sterke marktpositie zullen behouden. Met de komst van de intelligent Workspace wordt het steeds minder belangrijk waarvandaan resources komen. Dit creëert veel meer flexibiliteit voor zowel 4Consult als haar klanten.
 

Een kort overzicht welke componenten gezamenlijk de Workspace vormen:

Bitnami